Sortiranje po boji

UNICAL_200 model linije©

TEHNOLOGIJA: Voće malih dimenzija zahteva delikatnu i iznimno pažljivu obradu. UNICAL_200 garantuje upravo takvo kalibriranje i to po veličini, boji, spoljnom ili unutrašnjem oštećenju uz maksimalnu brzinu obrade (18 plodova po sekundi). UNICAL_200 je naš odgovor na zahteve tržišta za linijom za trešnju koja bi smanjila troškove ručnog pakovanja. Transportni sistem na patentiranim valjcima “INTELL-A-VEYOR” i izlazi na stolovima za pakovanje, omogućuju veliku preciznost kalibriranja (odstupanje 0,25 mm).
Zahvaljujući NIR tehnologiji (near infra red), Unical_200 se može isporučiti i sa selekcijom plodova po unutrašnjoj i spoljnom kvalitetu ploda.
DELIKATNOST: Svakom plodu prilikom obrade pružena je kompletna zaštita od mogućih oštećenja. PROFITABILNOST: smanjene troškova od 30 do 50% i objektivno povećanje kvaliteta rada, selektovane količine voća i smanjenje ne stručne radne snage.
Ova vrlo uspešna tehnologija značajno smanjuje nedostatke koji se javljaju kod ručnog sortiranja, sa značajnim uštedama u troškovima obrade.
EKONOMIČNOST: veoma niski troškovi održavanja zahvaljujući jednostavnošću tehnologije i funkcionalnost projektovanih mehaničkih delova.

PLODOVI: Kajsije, Jabuke, Kruške, breskve, nektarine, paradajz, šljive, trešnje

Zahvaljujući vrhunskim tehnologijama Unical_200 je najprodavaniji kalibrator za trešnju u celom svetu.

UNICAL_600 Linije©

Linije kalibratora pod oznakom UNICAL_600 koristi veoma inteligentan transportni sistem na bazi valjaka sa razmerom od 89mm svakog ploda. Realizovana je sa tri različite vrste pražnjenja u zavisnosti od plodova koji se klasiraju.  Specijalne četke na motorni pogon za ultra delikatne plodove, pražnjenje koje se odvija uz pomoć sistema koji je patentiran za ispuštanje plodova na radnim pultevima koji su predodređeni za rad sa visoko delikatnim voćem i citrusima. Mogućnost da se na liniju dograde ne invazivni sistemi za prepoznavanje i otkrivanje unutrašnjeg i spoljašnjeg kvaliteta plodova i da se po potrebi upodobi linija sa jednim kanalom kako bi se zadovoljili zahtevi manjih i srednjih proizvođača.

DELIKATNOST: Svakom plodu prilikom obrade pružena je kompletna zaštita od mogućih oštećenja uz pomoć patentiranog sistema

PROFITABILNOST: smanjene troškova od 30 do 50% i objektivno povećanje kvaliteta rada, selektovane količine voća i smanjenje ne stručne radne snage.
PLODOVI: Kajsije, narandže, luk, klementine, mandarine, kiwi, limun, jabuke, Kruške, breskve, nektarine, paradajz, šljive, krompir.

UNICAL_700©

UNICAL_700© je kalibrator koji je proizveden za rad sa jabukama i drugim sferičnim(okruglim) plodovima srednjih i većih dimenzija. Inteligentan transportni sistem koji je izum rada naših stručnjaka, prenosi plodove razmera 114,3 mm sa visoko delikatnim sistemom za pražnjenjem plodova na radne stolove sa specijalnim sistemom koji uz pomoć četki isprate plod do radnih stolova. Mogućnost korišćenja ne invazivnih sistema za ispitivanje kako unutrašnjeg tako i spoljašnjeg kvaliteta plodova čije funkcije i čija zaštita plodova se podigla na viši nivo zahvaljujući inovativnim specijalno gumiranim valjcima koji rotiraju plodove kako bi ULTAVISION mogao što preciznije da odmeri kvalitet ploda.

DELIKATNOST: Svakom plodu prilikom obrade pružena je kompletna zaštita od mogućih oštećenja uz pomoć patentiranog sistema

PROFITABILNOST: smanjene troškova od 30 do 50% i objektivno povećanje kvaliteta rada, selektovane količine voća i smanjenje ne stručne radne snage.
PLODOVI:  Jabuke, grejfrut, krompir.