SORTIRANJE

Sortiranje po težini

Na našem tržištu veoma je bitno klasirati plod po težini s’obzirom da veliki procenat proizvođača prodaje svoje plodove krajnjim kupcima baš po ovom osnovu.

Linije koje sortiraju plodove po težini je moguće koristiti u određenom procentu i kao linije za klasiranje plodova po obimu, uzimajući u obzir da određena sorta, jednom kad se odredi težina ploda automatski je predefinisan i obim istog.

Kalibratori koji rade na osnovu sortiranja po težini su veoma jednostavni kako za korišćenje tako i za održavanje. Kalibratori su elektronski i rade zahvaljujući MIC kompjuterima koji su ugrađeni u samu liniju. Klasiranje plodova je krajnje precizno uz minimalna odstupanja od ± 1 gram.

U zavisnosti od potrebnog kapaciteta koji treba da se sortira, UNITEC proizvodi više vrsta kalibratora kako bi zadovoljio i manje proizvođače i proizvođače većih kapaciteta.

Svaka linija se radi pojedinačno po potrebi kupca jel je svrha linije da pomogne proizvođaču u proizvodnom procesu a ne da se proizvođač mora prilagođavati već postojećim predefinisanim parametrima.

 

Sortiranje po obimu i boji

Kada pričamo o linijama koji klasiraju plodove po obimu i boji ipak moramo pričati o proizvođačima čiji su kapaciteti veći od 2T/h. Ovakva vrsta kalibratora je optički pripremljena i za dodatke koji sortiraju plodove po unutrašnjem i spoljnom kvalitetu.

Rad kalibratora po obimu i boji se obavlja uz pomoć rolera. Zahvaljujući ovakvom vrstom transportnog sistema, plodovi se konstantno rotiraju kako bi kompjuter koji je zadužen za optičko skeniranje pojedinačnog ploda, mogao da ima savršen uvid u svaki plod koji prođe kroz kalibrator.