MAP Vrece

slika za MAP vrece

Tehnologija na bazi kontrolisane modifikovane atmosfere MAP Bags

Voće koje se najčešće tretira

Voće

Osnovemap bag

Pakovanja pod kontrolisanom atmosferom za pošiljke smanjuje rast Botrytis cinerea (Grey Mold Rot) i ostale organizme koji uticu na pogorsanje kvaliteta ploda. Smanjuje se učestalost apsorbovanja i omeksavanja plodova u procesu post berbe.

Hladjenje plodova treba da bude pre nego što se upotrebi modifikovana atmosfera.

 

 

 

Tehnicke prednosti modifikovane atmosfere

Usporava metobolizam i proces zrenja kako bi se odrzao kvalitet na duzem vremenskom periodu,kontrolise uticaj gljivica jel kontrolise i smanjuje brzinu zrenja plodova.

 

  • stepac-cherriesSmanjenje fizioloskoh poremecaja. Visok nivo vlage unutar vrece (95%):
  • Poboljsava fizicki aspekt voca tako sto osvezava i smanjuje ’bore’ plodova
  • Minimalan gubitak tezine koji je obicno prouzrokovan dehidratacijom plodova.
  • Logisticke prednosti
  • Izbegava se bilo kakva kontaminacija prasine ili insekata tokom skladistenja ili tranzita
  • Ispostavlja zasticenu atmosferu od momenta kada je zapakovana roba do momenta kada se vreca otvara u prodajnim objektima.

 

-Uvoznici moraju da imaju korektan pristup upravljanja sa paletama kako ne bi doslo do ostecenja vrece.